Vaša avantura udomljavanja počinje ovdje

Saznajte kako funkcionira udomljavanje i kako započeti pronalaženje vašeg savršenog partnera.

Kako funkcioniše udomljavanje

GIPSY

Tražim novi dom...

O GIPSY

Lokacija: Sarajevo
Rasa: Mješanac
Starost: 1.5 - 3 godine
Spol: Ženka
O meni

Naša Gipsy ponovo traži svoj trajni sretan dom, nakon lijepog iskustva ali i teškog rastanka s prvim udomiteljem koji se morao od nje rastati zbog zdravstvenog problema. U međuvremenu, Gipsy je nekako postala još ljepša, a život u domu je učinio potpuno prilagođenom i spremnom za nove, zauvijek vlasnike. 

Ova preslatka mala mješanka u tipu manjeg ovčarskog psa stara je oko 3 godine i teška svega 7 kg. Naučena je na život u stanu i u zatvorenom ima lijepe manire. Nuždu vrši samo za vrijeme šetnji, a na povocu hoda opušteno i bez povlačenja. Poznaje osnovne komande i u procesu je učenja novih, zahtjevnijih, a jako se voli igrati i sa svojim igračkama. U početku nikako nije voljela vožnju automobilom, ali pozitivno iskustvo je to brzo promijenilo.

Teško je opisati riječima radost koju Gipsy prenosi svojom umiljatošću u druženju s ljudima i drugim psima. Vrlo brzo se opušta i u društvu djece i prijateljski se odmah se okrene na leđa kako bi vas pozvala da joj češkate trbuščić. 

Gipsy ima srednje dugu dlaku koja se umjereno linja i zahtjeva dnevno iščešljavanje standardnim četkama i jednom sedmično iščešljavanje furminatorom.

Pored maženja sa ljudima i djecom, Gipsy jako voli da se igra sa drugim psima tako da bi mogla živjeti u domu sa drugim druželjubivim ljubimcem. Ova zaista neodoljiva malena „djevojčica“ nije nimalo zahtjevna pa bi joj odgovaralo više tipova porodica, od onih sa djecom koje žive u stanu, do starijih i manje aktivnih osoba, jer Gipsy uvijek prati ritam osobe sa kojom živi i jako je prilagodljiva.

Za udomljavanje Gipsy prijavite se na https://dogstrust.notifikacija.com/fostering/


Vrsta doma koji meni treba
Vise o meni

Vazne stvari o meni

Mali pas Mali pas
Voli djecu Voli djecu
Poznaje osnovne komande Poznaje osnovne komande

Kako funkcionira udomljavanje

Ako razmatrate da nabavite psa, razmislite da udomite i tako spasite jedan život! Putem našeg Programa fostering udomljavanja, uz stručnu pomoć i dodatnu podršku, pronaći ćete ljubimca koji se uklapa u vaš životni stil, psa koji će uz vašu odgovornu brigu i ljubav, postati vaš najbolji prijatelj koji će vam biti odan i zahvalan do kraja svog života!