Vaša avantura udomljavanja počinje ovdje

Saznajte kako funkcionira udomljavanje i kako započeti pronalaženje vašeg savršenog partnera.

Kako funkcioniše udomljavanje

Ria

Tražim novi dom...

O Ria

Lokacija:
Rasa: Mješanac
Starost: 1 - 6 mjeseci
Spol: Mužijak
O meni

Ria je jedna divna djevojčica umiljatog karaktera, smeđih okica i duge žute dlake. Jako je dobra sa djecom, ljudima, drugim psima pa čak i mačkama, iako su one zbog njene razigrane prirode malo na oprezu. Ria je pas malog rasta, stara oko godinu dana, teška svega 10 kg.

Voli šetnje, istrčavanja i vježbe, te učenje novih komandi, tako da bi joj najviše odgovarala porodica koja vodi malo aktivniji život, poput planinarenja, šetnje u prirodi, vožnje biciklom i slično. Ria se voli valjati po travi i voli putovati, tako da nema problema sa vožnjom u automobilu. Također nema problem sa ostavljanjem kod kuće po nekoliko sati dnevno. U takvim slučajevima ne pravi nered po kući ili stanu i ne laje da bi skrenula pažnju, nego se zabavlja sa svojim igračkicama.

Ria poznaje osnovne komande poput sjedi, lezi, dođi i slično. Međutim zbog svoje aktivnosti je sklona da vuče na povocu pa se na toj komandi trebajoš malo raditi. Časovi jedan na jedan ili grupni u prisustvu drugih pasa bi mogli jako pomoći jer na jako inteligentan način zna „kopirati“ ponašanja drugih pasa, pa bi tako lakše mogla usvojiti i neka nova znanja. Ria je lijepo vaspitana što se tiče kućnih pravila te je naviknuta na nuždu obavlja samo tokom šetnji.

Ria bi mogla biti odličan pas za više vrsta porodica, za one koji žive u kući ili stanu, sa i bez djece, jer se super slaže sa svima i karakterno je vrlo prilagodljiva. U stanu bi joj se trebale obezbijediti aktivnosti ili sadržaji koji će usmjeravati njenu energiju u slučajevima kada su vlasnici odsutni ili okupirani svojim dnevnim obavezama. Ipak kuća sa vlastitim ograđenim dvorištem bila idealna za nju, pogotovo u danima kada vlasnici zbog obaveza imaju manje vremena za duže šetnje. Prijavni obrazac za Riu nalazi se na linku: https://dogstrust.notifikacija.com/fostering/

Vrsta doma koji meni treba
Vise o meni

Kako funkcionira udomljavanje

Ako razmatrate da nabavite psa, razmislite da udomite i tako spasite jedan život! Putem našeg Programa fostering udomljavanja, uz stručnu pomoć i dodatnu podršku, pronaći ćete ljubimca koji se uklapa u vaš životni stil, psa koji će uz vašu odgovornu brigu i ljubav, postati vaš najbolji prijatelj koji će vam biti odan i zahvalan do kraja svog života!