Vaša avantura udomljavanja počinje ovdje

Saznajte kako funkcionira udomljavanje i kako započeti pronalaženje vašeg savršenog partnera.

Kako funkcioniše udomljavanje

MARLEY

Tražim novi dom...

O MARLEY

Lokacija: Sarajevo
Rasa: Zlatni retriver
Starost: 3 - 6 godina
Spol: Mužijak
O meni


Marley je veseli dječak, rase zlatni retriver, star oko 3 godine, težak oko 30 kg, krupnih čokoladnih očiju i predivnog osmijeha. Jako je društven i privržen djeci. Voli se družiti sa svima i jako dobro se slaže sa drugim psima, ali nije preveliki fan maca. Dugodlaki je pas pa njegova dlaka zahtijeva svakodnevno češljanje jer se uslijed neredovnog održavanja lako umrsi, a povremeni mogu biti i tretmani u groomer salonima.

Retriveri su po prirodi psi koji mnogo vole vodu i vodene aktivnosti pa tako je i Marley odličan plivač i uživa u plivanju na jezerima i rijekama. Voli se voziti u automobilu i nema problema ni sa dužim vožnjama. Jako je aktivan pas tako da bi za njega idealna porodica bila ona koja voli duže šetnje, planinarenja, biciklizam, trčanje i slične aktivnosti. Međutim, koliko voli fizičku aktivnost, toliko mu je potrebno i mentalne zabave. Zbog toga bi porodica koja ga udomi trebala biti spremna i na to da dobiva jako inteligentnog psa koji uživa u ispunjavanju određenih zadataka i činjenju svog vlasnika zadovoljnim, te mu iste i postavljati kako bi održali i unaprijedili njegov nivo intelektualne aktivnosti. Marley već poznaje osnovne komande, dobar je u šetnji na opuštenom povodcu i ima jako dobre predispozicije za učenje i savladavanje novih komandi.

Pošto jako voli trčati po dvorištu i igrati se sa igračkama, a najviše od svega hvatati lopticu, idealan dom za njega bi bila kuća sa ograđenim većim dvorištem gdje bi mogao svakodnevno trošiti dio svoje energije.


Vrsta doma koji meni treba
Vise o meni

Vazne stvari o meni

Voli druge pse Voli druge pse
Veliki Pas Veliki Pas
Ne voli mace Ne voli mace
Veseo, aktivan Veseo, aktivan

Kako funkcionira udomljavanje

Ako razmatrate da nabavite psa, razmislite da udomite i tako spasite jedan život! Putem našeg Programa fostering udomljavanja, uz stručnu pomoć i dodatnu podršku, pronaći ćete ljubimca koji se uklapa u vaš životni stil, psa koji će uz vašu odgovornu brigu i ljubav, postati vaš najbolji prijatelj koji će vam biti odan i zahvalan do kraja svog života!