Fondacija Dogs Trust kroz vrijednu donaciju kontinuirano podržava unapređenje dobrobiti pasa kroz saradnju sa Ministarstvom odbrane i Oružanim snagama BiH

Fondacija Dogs Trust je u utorak, 12.12.2024. godine na svečanom prijemu u Domu oružanih snaga u Sarajevu uručila predstavnicima Ministarstva odbrane BiH donaciju u vidu opreme i drugih potrepština za podršku unapređenju dobrobiti pasa koji žive u kasarnama Oružanih snaga BiH diljem BiH, kao i njihovih radnih pasa. 

Donacija vrijedna oko 40.000 Konvertibilnih Maraka uručena je shodno  drugom po redu Memorandumu o saradnji potpisanom u maju ove godine između Fondacije Dogs Trust i Ministarstva odbrane BiH. 


Ceremoniji su prisustvovali visoki čelnici Fondacije Dogs Trust iz Velike Britanije uključujući Izvršnog direktora Owen Sharpa, predstavnici Fondacije Dogs Trust BiH, zamjenik Ministra odbrane BiH, g. Slaven Galić, predstavnici zajedničkog štaba Ministrastva odbrane i Oružanih snaga, predstavnici Oružanih snaga koji rade u deminerskom vodu, te major Adis Arnautović koji ispred Ministrastva i Oružanih snaga predvodi saradnju sa Fondacijom Dogs Trust.


Major Arnautović je ovom prilikom prisutnima prezentirao načine i rezultate dosadašnje saradnje, dok se g. Galić obratio s riječima zahvale za ovu podršku, a Dogs Trust predstavnici izrazili zadovoljstvo saradnjom i objasnili prisutnima značaj rada na unapređenju dobrobiti svih pasa, uzevši u obzir da je ovo životinja koja je s razlogom poznata kao “čovjekov najbolji prijatelj” te da su psi koji moraju živjeti bez prijeko potrebne brige vlasnika napušteni zbog neodgovornosti ljudi a ne jer su to mogli sami izabrati.