Dogs Trust podržala početak rada Urgentnog centra za životinje Kantona Sarajevo

Fondacija Dogs Trust BiH pozdravlja otvaranje Urgentnog centra za životinje Kantona Sarajevo koje smatra važnim korakom ka sistemskom unapređenju dobrobiti pasa i drugih životinja, te važnim dijelom efikasnog, samoodrživog Sistema za upravljanje populacijom pasa u ovom kantonu. 


S ciljem da podrži početak rada ove važne službe za koju se nada da će razviti puni potencijal kako je i najavljeno, Fondacija Dogs Trust je u ponedjeljak, 25.9.2023. godine Kantonalnoj veterinarskoj stanici Sarajevo donirala 4 kvalitetna boksa za prijem pasa, te paket s hranom i nizom drugih potrepština u vrijednosti od oko 1500 konvertibilnih maraka, što će pomoći životinjama koje budu primljene u ovaj centar da se osjećaju što ugodnije. 


Dogs Trust od 2012. godine kroz niz svojih programa koji su kreirani da dostupne resurse iskoristi efikasno, značajno pomaže da nadležne vlasni i institucije u BiH dosljedno provedu progresivni i humani državni Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja što je jedini način da se osigura dobrostanje i zajednice i pasa.