Dogs Trust u subotu 10.6. organizirao veliko druženje u Mostaru

Fondacija Dogs Trust BiH upriličila je veliko druženje za vlasnike i ljubitelje pasa, porodice s djecom i  sve druge prijatelje iz Mostara, na pješačkoj zoni između Gimnazije i Španskog trga u subotu 10.6.2023.  godine.

U okviru događaja pod nazivom “Odgovorni prema ljubimcima i zajednici”, prisutni su mogli  sudjelovati  na  interaktivnoj  prezentaciji  o  govoru  tijela  pasa  -  načinu  kako  nam  psi  govore  kako  se osjećaju. Posjetitelji koji su ranije na poziv Dogs Trust-a poslali fotografije svojih ljubimaca uključeni su u nagradno izvlačenje, dok su fotografije postavljene na događaju kako bi ih svi mogli vidjeti. 

U okviru nagradnog izvlačenja, dobitnici su preuzeli vrijedne i korisne nagrade:

• 3 kvalitetna Dogs Trust kreveta za pse
• 3 kvalitetne Dogs Trust podloge za auto kako biste svog ljubimca mogli voziti u autu
• Poklon  paketi  s  potrepštinama  i  poklonima  kao  što  su  prijenosna  zdjela  za  hranu  i  vodu,  povodac, ogrlica, rokovnik, šolja, i sl. 

Naši članovi tima, uključujući veterinare, bili su dostupni da u toku druženja pruže potrebne savjete vlasnicima pasa, dok su najmlađi prijatelji uživali u edukativno-zabavnoj radionici koja je trajala tokom cijelog događaja. 

Psi su općenito društvena i kooperativna bića, ali ne mogu nam ljudskim jezikom reći kako se sjećaju,  pa nam učenje o govoru tijela pasa pomaže da se bolje brinemo o svojim ljubimcima, ali i da općenito budemo sigurniji s psima. 

Dogs  Trust  u  BiH  već  jedanaestu  godinu  svojim  vrijednim  programima  kreiranim  tako  da  održivo podupru trajno, humano i zakonsko rješavanje problema pasa lutalica, kao i unaprjeđenje sigurnosti i dobrostanja i zajednice i pasa.

U Mostaru, kroz saradnju s Gradom Mostar koji je ovoj Fondaciji prošle godine dodijelio i zahvalnicu za iznimnu podršku u ovom pitanju, već više godina se provode kampanje masovne sterilizacije pasa lutalica, kao i Program edukacije, što uključuje cijelu javnost, a posebno djecu. 

Škola  za  pse  koja  je  inače  locirana  u  blizini  Sarajeva  već  je  bila  u  posjeti  Mostaru  gdje  je  vlasnicima ovog grada pružena prilika da svog ljubimca obuče lijepom ponašanju bez troška iz svog džepa, a ove posjete će se nastaviti i u budućnosti.

Naučite više o našem radu i o “psećem jeziku” na: https://dogstrust.ba