Vaša avantura udomljavanja počinje ovdje

Saznajte kako funkcionira udomljavanje i kako započeti pronalaženje vašeg savršenog partnera.

Kako funkcioniše udomljavanje

CARAMELLA

Tražim novi dom...

O CARAMELLA

Lokacija:
Rasa: Mješanac
Starost: 1 - 6 mjeseci
Spol: Mužijak
O meni

Caramella – pas kome je potrebna samo ljubav!

Nevjerovatno prilagodljiva, vjerna, i voli sve - i odrasle, i djecu, i druge pse.

Potrebno joj je malo vremena i vašeg truda da se više ne plaši da će biti ostavljena.

Rasa: mješanac, izgledom u tipu Cao de fila sao Miguel

Starost: 6-12 mjeseci

Spol: ženka, sterilisana

Veličina: Caramella je pas srednje veličine koja na slikama izgleda dosta veća nego što stvarno jeste. Trenutno ima oko 12 kg i ne bi trebala više rasti.

Dlaka: Predivne je i zanimljive tigraste boje i kratke dlake. Vrlo se umjereno linja. Dovoljno je jednom sedmično temeljito iščetkati/iščešljati.

Odnos prema ljudima: Caramella je generalno jako dobra i s odraslima i s djecom svih uzrasta. Obraduje se kada vidi novu osobu, i iako se stidljivo upoznaje, vrlo brzo se opusti i pridobije svakoga ko je upozna.

Odnos prema drugim psima i životinjama: Prijateljski se odnosi prema drugim psima tako da bi mogla biti u domu s još jednim psom. Prilikom kontakta s drugim psima, u početku je stidljiva ali se i s njima vrlo brzo opusti.

Koji tip porodice bi odgovarao za Caramellu?

Caramella je veseo i mlad pas koji ima puno ljubavi u sebi i jedva čeka da je pokloni svojoj novoj porodici. Već je naučena na kuću i obavljanje nužde vani. U kratkom vremenu je ostvarila veliki napredak u socijalizaciji. Jedino što je Caramelli potrebno je puno ljubavi i dovoljno pažnje,  i neko ko bi u početku, dok se ne navikne, češće bio uz nju. Inače je veoma prilagodljiv i nezahtijevan pasa i lako će se prilagoditi tempu i svakoj kombinaciji porodice - od porodica s djecom, starijih i mlađih parova, do samaca. Svejedno joj je hoće li živjeti u kući s baštom ili u stanu. U kući je mirna, a kada izađe, voli da se igra. Ima svoje igračke i voli se igrati s njima. Brzo se veže za vlasnika i opuštena je na povocu, a kada je puštena, uvijek se odazove na poziv vlasnika. Ono što je važno je da bi joj najviše odgovarala porodica u kojoj je neko, bar u početku, uvijek kod kuće, jer se za sada još teško nosi kada ostane sama.

Vrsta doma koji meni treba
Vise o meni

Kako funkcionira udomljavanje

Ako razmatrate da nabavite psa, razmislite da udomite i tako spasite jedan život! Putem našeg Programa fostering udomljavanja, uz stručnu pomoć i dodatnu podršku, pronaći ćete ljubimca koji se uklapa u vaš životni stil, psa koji će uz vašu odgovornu brigu i ljubav, postati vaš najbolji prijatelj koji će vam biti odan i zahvalan do kraja svog života!