Vaša avantura udomljavanja počinje ovdje

Saznajte kako funkcionira udomljavanje i kako započeti pronalaženje vašeg savršenog partnera.

Kako funkcioniše udomljavanje

OXANA

Tražim novi dom...

O OXANA

Lokacija:
Rasa: Mješanac
Starost: 1 - 6 mjeseci
Spol: Mužijak
O meni

Mlada djevojčica i pametna glavica! Plijeni inteligencijom, brzo uči, a već kao “prava” šeta na povocu bez vučenja.

Oxana se još plaši da će biti napuštena pa će trebati malo vremena i truda da se navikne da ostaje sama.

Rasa: Mješanac, u tipu koker španijela.

Starost: 6-12 mjeseci

Spol: Ženka

Veličina: Pas male veličine (trenutno ima oko 7 kg) i ne bi trebalo da više raste.

Dlaka: Smeđe boje s bijelim šarama. Dlaka je kratka, umjereno se linja i četka/češlja se po potrebi.

Odnos prema odraslim i djeci: Oxana je generalno dobra i s odraslima i s djecom svih uzrasta, ali je pas kojem je potrebno malo vremena da se opusti.

Odnos prema drugim psima i drugim životinjama: Prijateljski se odnosi prema psima i uz malo truda, mogla bi potencijalno biti u domu s još jednim psom. Nije ljubitelj mačaka.

Oxana zna osnovne komande poput sjedi i dođi. Nije je se još u potpunosti navikla na obavljanju nužde van kuće ali je u kratko vrijeme od kako je u programu napravila veliki napredak po tom pitanju i svaki dan postaje sve bolja. Kada nekoga upozna prvi put, pomalo je stidljiva i oprezna, ali se već nakon malo vremena opusti. U kući je umiljata i velika maza. Plaši se da ostane sama i biće potrebno vremena da nauči i prestane se plašiti da će biti ostavljena. Naučena je na povodac i šetnje i zna svoje ime na koje se odaziva. Pošto voli poslastice – voli i da uči i da se igra.

Koji tip porodice bi odgovarao za Oxanu?

Oxana ili Oxy kako je od milja zovemo, je mlada, inteligentna i prilagodljiva. Njoj bi odgovarao dom i s i bez djece, ali bi bilo dobro da je u period prilagođavanja neko uvijek kod kuće.

Vrsta doma koji meni treba
Vise o meni

Kako funkcionira udomljavanje

Ako razmatrate da nabavite psa, razmislite da udomite i tako spasite jedan život! Putem našeg Programa fostering udomljavanja, uz stručnu pomoć i dodatnu podršku, pronaći ćete ljubimca koji se uklapa u vaš životni stil, psa koji će uz vašu odgovornu brigu i ljubav, postati vaš najbolji prijatelj koji će vam biti odan i zahvalan do kraja svog života!